1. Ångerrätt

1.1

Sittsofflagret hoppas att Kunden alltid ska bli nöjd med sin beställning men skulle Kunden av någon anledning ångra sig så har Kunden 14 dagars ångerrätt enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att Kunden alltid har rätt att ångra sitt köp genom att meddela Sittsofflagret detta inom 14 dagar från att denne eller någon av Kunden angiven person tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

1.2

Ångerrätten gäller inte för en vara som har tillverkats enligt Kundens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. I samband med en beställning av en sådan vara för vilken ångerrätt inte gäller får du som Kund tydlig information om detta, dels då varukorgen fylls på Webbplatsen och dels på det ordererkännande och den orderbekräftelse som skickas till dig som Kund i samband med köpet.

1.3

Om du som Kund vill ångra köpet ska Kunden, innan ångerfristen löpt ut, skicka ett klart och tydligt meddelande till Sittsofflagret om sitt beslut att utöva ångerrätten. Kunden ska uppge namn, adress och annan relevant information, t.ex. ordernummer, fakturanummer och namn på varan i meddelandet. Kunden skall alltid returnera varan till Sittsofflagret. Kunden kan också välja att utöva sin ångerrätt genom att skicka den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram.

1.4

Kunden står för returfrakt och ska returnera varan omonterad, väl emballerad, i fint skick och helst i originalemballage. Kostnad för detta är ca. 2000 kr beroende på vilket postnummer man har. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum Kunden meddelat Sittsofflagret att Kunden önskar utöva sin ångerrätt. Vid frågor kring returfrakten kan Kunden Kontakta vår Butik. Returen ska alltid returneras i oförändrat skick med originalplasten oöppnad på madrassen. Om produkten kommer tillbaka i ett skick då vi inte kan sälja den för fullt pris kan vi besluta om en värdeminskning.

1.5

Sittsofflagret betalar tillbaka beloppet så fort som möjligt, dock senast inom 14 dagar från och med det datum Sittsofflagret handel tog emot Kundens meddelande om utövande av ångerrätten. Sittsofflagret får dock avvakta med återbetalning tills Sittsofflagret tagit emot varan eller till dess Kunden kan visa att varan har skickats tillbaka. Återbetalningen kommer att ske till dig som Kund via det betalningsalternativ som Kunden ursprungligen valt vid köptillfället, förutsatt att något annat inte överenskommits eller att det finns hinder för en sådan återbetalning.

1.6

Retur av vara ska göras till Sittsofflagret på det sätt som anges

Returadress:
MJF Trading AB
Ulvsundavägen 174, 168 67 Bromma
08-338300, info@sittsofflagret.com

 

2. UC Sigill

MJF TRADING AB/Sittsofflagret (org. 556777-3592) innehar UC SILVER (GOD KREDITVÄRDIGHET)

UC SILVER indikerar att MJF TRADING AB är en trygg och solid partner att göra affärer med. Kreditbetyget baseras på UC Risk Företag som är marknadens säkraste modell för kreditbedömning. UC Risk uppdateras dagligen och bedömer sannolikheten för ett företag att hamna på obestånd inom ett år.

3. Betalning

– Hänvisas till Klarna: klarna.com/se/villkor/.

  • Få först. Betala sen.
  • Månadsfaktura
  • Betala direkt
  • Delbetalning

4. Din reklamationsrätt

Vi har 3 års reklamationsrätt på alla soffor. Reklamationsrätten täcker funktions-, material- och fabrikationsfel på de soffor du har köpt hos oss. Reklamationen måste göras “inom skälig tid” efter det att du har upptäckt felet (normalt inom 2 månader enligt konsumentköplagen). Om fel i varan uppstår inom 3-månadersperioden åtgärdar vi felet i den mån det går. I annat fall får du en ny vara eller om varan inte längre finns i sortiment, en likvärdig. Läs mer på konsumentverket.se

5. Leverans och leveranstider

Leveranstider
En del varor finns lagerställda på vårt lager i Bromma, de kan hämtas omgående vid köp.
För beställda soffor tar det vanligtvis 6-8 veckor att få soffan till butik eller hem, om annat så informerar vi er om det snarast.

Hemleverans
Du kan alltid välja att hämta din soffa i våran butik, alternativt att få dem hemkörda. Vi erbjuder leverans över hela Sverige till fast pris! Leveransen sker med professionella fraktföretag och endast en man. Vi meddelar dig när din beställning är klar för leverans och då avtalar vi en dag och tid. Notera att chauffören kommer ensam och ställer av din beställning utanför din port. Ingen bärhjälp ingår utan endast transport.

Leverans med DHL,Posten,Schenker
Köper du online så är det DHL, Bring, Suncom eller Schenker som levererar soffan hem till dig. OBS! Vi bär inte upp soffan om du väljer frakt till port.
Är er leverans skadad ska ni omedelbart anmäla detta till chauffören så att en notis görs på fraktsedeln. Det är kundens skyldighet att kontrollera godset vid mottagandet och anteckna eventuella skador på fraktsedeln innan påskrift, annars kan du bli utan ersättning. Anmäl detta till DHL 0771-345 345 och Sittsofflagret. Är leveransen skadad på ett sätt som inte är noterbart på emballaget, skall en anmälan göras till DHL och Sittsofflagret inom 2 dagar efter mottagandet.
Anmälan görs på mail info@sittsofflagret.com och DHL 0771-345 345 bifoga alltid bild på skadan.

OBS!
Sittsofflagret ansvarar ej för tillstånd, boka färja samt extra avgifter etc vid leverans. Detta ingår ej och ansvaras av kund. Notera att kund även måste meddela oss innan leverans!